Paddle board kleding

Een van de beste delen van op het water zijn is de vrijheid. De vrijheid om te ontspannen terwijl je jezelf naar nieuwe dieptes duwt. De vrijheid om je spieren te laten werken zonder dat je je mond hoeft te laten werken (tenzij je natuurlijk met een vriend wilt kletsen). De vrijheid om jezelf te zijn. Maar er zijn verschillende paddleboards beschikbaar en welke kies je dan? Kies je voor een single layer- of double layer sup board, en wat trek je jezelf aan?

Om de vrijheden te omarmen die gepaard gaan met op het water zijn er een paar dingen die je kunt doen om je ervaring zo plezierig en lonend mogelijk te maken. Een van die dingen is je kleden zoals het hoort.

Kleding speelt een grote rol in je algehele geluk als het gaat om paddleboarden. Zonder de juiste uitrusting kan je reis stressvoller en zonverbrand worden dan nodig.

Hier zijn een paar regels over wat je moet dragen bij het paddleboarden om je een leukere ervaring te geven tijdens je verkenningstocht.

Drijfmiddel

Wanneer je wegduwt van de steiger of de kustlijn, denk je niet na over wat er mis kan gaan. Je bent bezig met alles wat goed gaat. En dat is maar goed ook! Maar als er toch iets misgaat, zoals plotseling een grote boomstronk onder water raken of door een grote golf worden meegesleurd, wilt u meteen weer terug naar uw board en weer van uw ervaring genieten. Een persoonlijk drijfmiddel is dan een must.

Een persoonlijk drijfmiddel, zoals een reddingsvest, is er voor u in die onverwachte omstandigheden. Ze zorgen ervoor dat uw tocht op het water niet wordt onderbroken door een ongeval.

Hat

Het maakt niet uit welk seizoen het is, als de zon schijnt, voelt uw huid de weerkaatsing van het water samen met de kracht van de UV-stralen die van boven komen. Ook al smeer je je op het water altijd goed in met zonnecrème, een beetje extra bescherming voor de gevoelige huid van je gezicht is toch wel noodzakelijk. Draag een hoed met een grote rand om je ogen, neus en wangen te beschermen tegen al te rood worden gedurende de dag.

Rashguard

Een rashguard is een must op het water. Het droogt snel als het nat wordt, en is ontworpen om uw lichaam comfortabel en beschermd te houden terwijl u op het water bent.

Nogmaals, een rashguard is belangrijk om te dragen ongeacht het seizoen – zomer, winter, lente of herfst. Als je van je board wordt geslagen, is het goed om een extra beschermingslaag te hebben tegen brokstukken die in het water blijven liggen. Draag in de zomer een rashguard met korte mouwen om oververhitting te voorkomen. In het voorjaar of najaar is een rashguard met lange mouwen een verstandige investering. In de winter draagt u uw rashguard onder een extra laag om uw bovenlichaam warm te houden.

Zomer

Een standaard korte broek is niet genoeg als je opzettelijk of onopzettelijk van je board stapt. Ze wegen zwaar en het duurt lang voordat ze droog zijn. Board-shorts voor zowel mannen als vrouwen zijn een must in de warme temperaturen omdat ze je kunnen beschermen zonder zwaar of doorweekt aan te voelen.

Winter

Ja, je kunt nog steeds paddleboarden in de winter! Je moet je alleen een beetje inpakken voor de koelere temperaturen in en uit het water.

 

Het juiste wetsuit kiezen is de truc. Als je er een kiest die te dik is, zal je bewegingsvrijheid beperkt zijn en kun je het te warm krijgen tijdens het paddleboarden. Als je er een kiest die te dun is, zul je bevriezen, wat geen plezierige rit zal opleveren. Als regel geldt: kies een wetsuit van 3 tot 5 mm voor de gematigde koude temperaturen, en een van 5 tot 6 mm voor de koudere temperaturen. 7 mm is vaak te dik en te volumineus voor paddleboarden. Je zou ook een droogpak kunnen overwegen, waarmee je je wat gemakkelijker kunt bewegen.

Handschoenen en laarzen

Als je gaat paddleboarden in de winter, wil je je voeten en handen goed bedekken. Als het water onder de 50 graden is, is het dragen van handschoenen en laarsjes een goed idee.

Weer 

Paddleboarden is een leuke sport in elk seizoen, maar om er zeker van te zijn dat je de best mogelijke trip op het water hebt, moet je rekening houden met zowel de lucht- als de watertemperatuur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *