Voor en nadelen persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een gebruikelijke financieringsbron waarbij de lener geen onderpand hoeft te stellen. Omdat ze ongedekt zijn, rekent de kredietgever een iets hogere rente aan dan wanneer u een huis of een auto zou financieren. Dit is hoe kredietverstrekkers het risico compenseren.

Naast banken worden persoonlijke leningen ook aangeboden door kredietverenigingen en andere financiële instellingen en commerciële kredietverstrekkers. De rente varieert meestal van 10 tot 30 procent. Het tarief dat u krijgt, hangt af van uw kredietprofiel. Hoe lager het is, hoe meer u bespaart op rente. Misschien ben je wel op zoek naar een een mogelijkheid voor geld lenen zonder bkr, om zo op korte termijn snel en makkelijk geld te ontvangen. 

Veel leners, vooral degenen die krap bij kas zitten, voelen zich aangetrokken tot het gemak van een persoonlijke lening. Het is snel, en sommige kredietverstrekkers bieden zelfs online-servicing waar u gewoon uw documenten en aanvraag kunt uploaden zonder deze persoonlijk te verwerken.

Maar als slimme lener moet u eerst weten welke voor- en nadelen het krijgen van een persoonlijke lening voor u en uw huidige financiële situatie met zich meebrengt. In dit artikel zetten we kort de voor- en nadelen van een persoonlijke lening zonder onderpand voor u op een rijtje om u te helpen bij het nemen van een cruciale financiële beslissing. 

Voordelen

Vast. Een persoonlijke lening heeft een vaste looptijd met gelijkmatige maandelijkse betalingen verspreid over de looptijd van de lening. Een typische looptijd ligt tussen 24 en 36 maanden. In tegenstelling tot kredietkaarten waarbij u enkel het minimumsaldo moet betalen zonder dat het einde in zicht is, kunt u met een persoonlijke lening uw verwachtingen bepalen en uw financiën goed plannen.

In de volle wetenschap dat de lening na een bepaalde periode zal zijn afbetaald. Hierbij kunt u kiezen voor een mini lening, waarbij het bedrag wat je leent aan de kleine kant is. Hiervoor kan het wel zo zijn dat je vaak meer rente betaalt. 

Flexibel. U kunt een persoonlijke lening naar eigen goeddunken gebruiken, zonder enige beperking van het leencontract – of het nu voor een familievakantie, een medisch noodgeval, huisverbetering, of een onverwachte persoonlijke uitgave is. Een van de meest populaire toepassingen van een persoonlijke lening is het consolideren van schulden.

Het samenvoegen van schulden in één nieuwe lening maakt het voor de lener gemakkelijker om zijn/haar financiën te ordenen en nooit te missen op betalingen. Een 1000 euro lening is dus mogelijk, maar er zitten dus kosten aan verbonden zoals elke lening dat heeft.

Kosten en bedragen

Lagere kosten voor goede kredietscores. Als u een goede kredietscore hebt, is de kans groot dat u van meerdere kredietverstrekkers zeer gunstige tarieven krijgt aangeboden. Neem een kijkje op uw krediet profiel en ga verder als het is uitstekend. Als het minder uitstekend is en u het geld niet zo dringend nodig hebt, kunt u wat langer wachten om uw krediet op te bouwen door enkele gezonde financiële praktijken uit te oefenen.

Hoger leenbedrag. U kunt tot 40.000 dollar lenen met een persoonlijke lening. Als u onmiddellijk goed geld nodig hebt, zou de limiet van uw kredietkaart een probleem vormen. In dat geval is een persoonlijke lening een prima oplossing.

Nadelen

Hoge rentevoet voor slechte kredietscores. Terwijl persoonlijke leningen zeer vriendelijk zijn voor leners met een goede kredietwaardigheid, kunnen ze enigszins het tegenovergestelde zijn voor degenen die een slecht kredietprofiel hebben. Dit komt omdat het het risico vergroot dat komt met het niet vereisen van een onderpand. Dat betekent echter niet dat de situatie al tegen u is. Sommige zeer goede kredietverstrekkers zijn bedreven in het helpen van hun potentiële klanten de financiering te krijgen die ze nodig hebben. Neem de tijd om een goede te vinden.

Kan leiden tot meer schulden. Hoewel persoonlijke leningen de mogelijkheid hebben om je uit een financiële puinhoop te halen, kunnen ze je ook leiden naar meer schulden. Als u bijvoorbeeld uw creditcardschulden overzet naar een persoonlijke lening, blijft er een kans bestaan dat u nieuwe schulden op uw creditcards laadt.

Langzamere goedkeuringen. Persoonlijke leningen vergen meer goedkeuringstijd dan wanneer u een kredietkaart aanvraagt. Dat betekent dat u langer moet wachten tot u toegang krijgt tot het fonds dat in de meeste gevallen dringend nodig is.

Niet doorlopend. Wanneer u de lening afbetaalt, moet u het hele proces van het aanvragen opnieuw doorlopen. Neem alleen een persoonlijke lening wanneer u een grote som ineens nodig hebt om een onmiddellijke persoonlijke behoefte te financieren. Kies anders voor creditcards waarbij u elke maand alleen het minimumsaldo hoeft te betalen en waarbij u steeds opnieuw kunt lenen zonder dat u hoog in de kosten komt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *